Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

Informatie Benchmark Fiberlaser

Ruim een jaar geleden is Nardo Machines en Services verhuisd van Ridderkerk naar een nieuw en groter bedrijfspand met showroom in Hendrik-Ido-Ambacht. Door de drukte is een opening er nog niet van gekomen, maar dat gaat veranderen. Op vrijdag 23 juni is er van 10.00–20.00 uur open huis in het nieuwe onderkomen.

Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen, na 10 jaar te hebben gewerkt als monteur bij PAC. Hij is gelijk begonnen met verkoop, onderhoud en service aan machines. In het prille begin deed Peter nog wel eens een serviceklus voor andere bedrijven, maar al snel zat hij helemaal vol met werk voor zijn eigen bedrijf Nardo. Gestart in een bedrijfspand in Ridderkerk opereert hij nu vanuit Hendrik-Ido-Ambacht.

HVAC en plaatbewerking

Van origine is Nardo erg sterk in de HVAC markt. Hiervoor worden naast topmerken als Schwartmanns en Lockformer, ook eigen merk plasmasnijmachines ontwikkeld met Hypertherm bron, besturing en overige onderdelen. Deze machines worden in Europa ontwikkeld. Daarnaast is Nardo ook sterk gericht op plaatbewerking met Yawei ponsnibbel en fiberlasermachines. Ook voor onderhoud en gebruikte ponsnibbel- en plasmamachines is Nardo de juiste partij.

Eigen fiberlasermerk

Met bijna 20 jaar ervaring ziet Peter Plomp ook wat verschuiving in de markt. Daarom heeft hij zijn eigen fiberlasermerk gelanceerd, de Benchmark Fiberlaser. Dit is een compacte machine met hoogwaardige onderdelen en voorzien van een IPG bron. Deze is verkrijgbaar in verschillende formaten. De machine heeft geen wisseltafel, maar een schuiftafel. Hierdoor is de prijsstelling aantrekkelijk.

Het nieuwe bedrijfspand

het nieuwe bedrijfspand van Nardo in Hendrik-Ido-AmbachtIn het nieuwe bedrijfspand van Nardo in Hendrik-Ido-Ambacht werd op vrijdag 23 juni open huis gehouden.

scholing
Leraren bekijken de Benchmark Fiberlaser. Tijdens het open huis bij Nardo kunnen alle bezoekers deze laser live aan het werk zien.

Onderwijs

Voor de educatieve markt is samenwerking gezocht met WIA Educational, dat de Benchmark Fiberlaser verkoopt in het onderwijs. Daar zijn de machines meestal van een wat kleiner formaat, maar er volledig op gericht om leerlingen bekend te maken met de technologie en ook les te kunnen geven in de technologie die bij steeds meer bedrijven ‘gewoon’ wordt. Daarmee gaat het onderwijs nog betere aansluiting vinden bij de industrie.

Inmiddels zijn de eerste machines al geleverd. Donderdag 11 mei was de eerste open dag voor leraren. Gedurende de dag was er continu aanloop en interesse in de fiberlasertechnologie en hoe deze toegepast kan worden op school.

Service & Contact

Stel een vraag via ons contactformulier.

Adres gegevens

Sedumweg 9
3343LL Hendrik ido ambacht
(Netherlands)

© 2016-2024 Nardo Machines